Prisaceaua



Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Prisaceaua

Prisaceaua

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


+2
zmotocel_
Mihai
6 participanți

    Spicuiri din presa

    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Mihai Lun 31 Aug - 18:15

    BMW prezinta la Frankfurt un concept care dezvolta 356 cai putere la un consum mediu de sub 4 litri/100 km


    BMW va prezenta la salonul auto care incepe la Frankfurt pe 15 septembrie un concept hibrid diesel - electric cu trei motoare ce dezvolta echivalentul a 356 CP cu un consum mediu de 3,7 litri/100 km, scrie revista britanica Autocar. Masina are un propulsor turbo-diesel si doua motoare electrice, bateriile cantaresc 85 kg, iar exlusiv cu propulsoarele electrice masina are o autonomie de 50 km. O parte din tehnologiile prezente pe concept vor intra in productia de serie in urmatorii ani.

    Conceptul Vision Efficient Dynamics se vrea a fi o masina sport ecologica, cu putere de M3 si consum mai mic decat orice model seria 3. Masina lunga de 4,6 mteri dispune de un motor turbo-diesel de 1,5 litri, 163 CP, propulsor care din 2011 va fi introdus si pe masini seria 1. In plus, exista alte doua motoare electrice cu puteri variabile care impreuna cu cel diesel pot duce masina la o putere totala de 356 CP.

    La o greutate de sub 1.400 kg, conceptul poate atinge "suta" in 4,8 secunde, in timp ce viteza maxima e limitata la 250 km/h. Germanii spun ca masina e extrem de economica la consum, 3,7 litri/100 km. In plus, vehiculul poate merge 50 km doar cu motoarele electrice, in timp ce propulsorul diesel adauga o autonomie de peste 600 km.

    Bateriile cantaresc cam 85 kg, masina se poate incarca si de la priza in circa doua ore jumatate. Automobilul poate rula fie numai cu motorul diesel, fie doar cu cele electrice or cu toate trei simultan.

    E de asteptat sa mai treaca ceva ani pana cand o masina sport cu un consum atat de scazut sa poata fi produsa in serie, dar BMW ar vrea ca pana in 2015 acest lucru sa devina realitate.


    Spicuiri din presa Image-2009-08-31-6096184-41-bmw-vision-efficient-dynamics-concept

    de Vlad Barza HotNews.ro
    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Mihai Joi 10 Sept - 12:17

    Banca Mondială: În România, ai nevoie de 202 ore pe an ca să îţi plăteşti impozitele


    Dacă la capitolul infrastructură România este depăşită de Zimbabwe, nici când vine vorba despre condiţiile de dezvoltare a afacerii în general nu stăm mai bine. România va ocupa anul viitor locul 55 la nivel global în ceea ce priveşte condiţiile de a face afaceri, fiind depăşită de state precum Botswana sau Azerbaidjan, conform raportului "Doing Business", editat de Banca Mondială, care include 183 de state.

    Faţă de anul acesta, România va pierde 10 locuri în 2010, în special din cauza birocraţiei excesive când vine vorba despre regimul taxelor şi impozitelor. Pentru plata celor 113 impozite pe an, fiecare firmă care face afaceri în ţara noastră are nevoie de nu mai puţin de 202 ore, adică aproape opt zile şi jumătate de aşteptat la cozi şi de primit chitanţe în continuu. În ceea ce priveşte numărul acestora suntem depăşiţi totuşi de Ucraina, care are 34 de impozite în plus. Pe primele locuri după cel mai mic număr de impozite care trebuiesc plătite se află Maldive şi Qatar, unde firmele au de plătit anual un singur impozit. Premierul Emil Boc şi Ministerul Finanţelor Publice s-au angajat ca până la sfârşitul acestui an să reducă numărul taxelor şi tarifelor de la 489, în total cu 179.

    În ultimul an România a făcut un singur pas înainte pentru a uşura desfăşurarea afacerilor pe teritoriul ei şi trei înapoi. În perioada 2008-2009 singura reformă implementată de Guvern care a ajutat mediul de afaceri să îşi dezvolte activitatea a fost introducerea unei limite de timp pentru înregistrarea proprietăţii, reducând fostul termen maxim cu 35 de zile, până la 48 de zile, fiind necesare în continuare opt proceduri pentru acest lucru.

    Cei trei paşi înapoi, principalii responsabili pentru pierderea celor 10 locuri în topul global sunt birocratizarea şi mai mare a plăţii taxelor şi impozitelor, a obţinerii permiselor de construcţie şi a procesului de lichidare a unei firme, conform raportului Băncii Mondiale.


    Sursa


    Ultima editare efectuata de catre Mihai in Joi 10 Sept - 14:56, editata de 1 ori
    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty De luat aminte

    Mesaj Scris de Mihai Joi 10 Sept - 14:52

    Remarcabil, baiatul asta.



    Vinde mere ca să facă rost de bani pentru rechizite

    Un elev în clasa a X-a este nevoit să vândă mere culese din grădina casei părinteşti ca să facă rost de bani pentru a-şi cumpăra cele necesare noului an şcolar. Dănuţ Popescu nu a avut niciodată o vacanţă adevărată, încă din copilărie fiind nevoit să muncească pentru a câştiga banii necesari traiului zilnic.

    Pe marginea unui trotuar din centrul municipiului Târgu Jiu, un băiat blond vinde mere dintr-o geantă sport. Puţini trecători se opresc să-i cumpere fructele, cu toate că sunt proaspăt culese din grădina casei sale din satul Pişteştii din Deal, comuna Scoarţa. Dănuţ Popescu are 16 ani şi este elev în clasa a X-a la Liceul „Gheorghe Magheru“ din Târgu Jiu. A învăţat foarte mult ca să poată prinde un loc la şcoala profesională din Târgu Jiu. Va avea specializarea de electrician şi speră să îşi găsească un loc de muncă după absolvire. Cu toate că este elev, vacanţa lui de vară nu a fost deloc aşa cum o visează toţi copiii. Dănuţ a fost nevoit să muncească pe la vecini, să meargă la coasă, la cules sau la tăiat de lemne pentru a face rost de bani. Adolescentul locuieşte cu mama şi bunica sa într-o gospodărie sărăcăcioasă. Bunica are o pensie de 200 de lei, iar mama lui este casnică. A lucrat câţiva ani la o societate din Târgu Jiu, însă a rămas fără loc de muncă.


    Mere bune de vânzare

    Îmbrăcat într-un trening vechi, Dănuţ aşteaptă cumpărători. Oferta sa este convenabilă, însă puţini sunt interesaţi. La şase mere cumpărate cu 1,5 lei, Dănuţ le mai oferă încă două. „Încerc să îi mulţumesc pe oameni. Nu au venit prea mulţi să cumpere. De când vin cu mere la Târgu Jiu, am reuşit să strâng 200 de lei, dar mai am nevoie de încă atât ca să îmi cumpăr ce îmi trebuie pentru şcoală. Am nevoie de haine, caiete şi cărţi. Voi vedea cum fac să mai câştig nişte bani. Am mai venit şi cu alte fructe să le vând, cu ce mai găsesc prin grădină. În fiecare vară fac la fel. Pe lângă banii luaţi pentru munca prin vecini, îi mai pun deoparte şi ăştia obţinuţi pe fructe. Oamenii îmi mai dau bani şi aşa, fără să cumpere nimic. Le mulţumesc. Uneori am stat până seara târziu încercând să vând toate merele. Nu mi-e ruşine. Nu fur. Încerc doar să mă descurc. Să fac rost de bani ca să merg la şcoală“, a spus Dănuţ Popescu.

    Elev fără vacanţe

    La trei ani, Dănuţ a rămas orfan de tată, care a decedat în urma unui accident auto. De atunci, mama şi bunica au fost singura familie a copilului. Încă din clasele primare, Dănuţ a fost unul dintre elevii fără vacanţă. Neavând bani şi întâmpinând mereu probleme financiare, copilul a încercat să îşi ajute familia. Mergea cu mama sa la muncă la vecini, avea grijă de caprele din gospodărie, îşi ajuta bunica la treburile casnice. „Nu am prea avut vacanţe, pentru că mereu a trebuit să muncesc. Nu am avut bani, a fost cam greu să ne descurcăm, dar mama m-a învăţat că munca nu este ruşinoasă. Am reuşit să învăţ şi să fac şi rost de bani. Am mai mers la coasă, la săpat, la adunat de fân, la cules de porumb. Tot ce se poate. Din păcate, munca la ţară nu este aşa bine plătită. După o zi de coasă, am venit acasă doar cu 50 de lei. Şi nu este uşor să tragi cu coasa!“, a povestit adolescentul. În cele trei luni ale vacanţei de vară, Dănuţ s-a străduit să muncească pentru a face rost de bani: „Avem nevoie de ei pentru mâncare, lemne, lumină şi ce mai avem de plătit“. Într-o bună zi, băiatul ar vrea să plece la muncă în străinătate. Se gândeşte că acolo va fi mai bine, va câştiga mai mulţi bani ca să-şi ajute familia. Până atunci, va învăţa ca să termine cu bine şcoala profesională.
    Mihaela FLOROIU


    Sursa
    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Mihai Mar 15 Sept - 10:56

    SINGLE Vama a lansat de curând piesa „E plin de fete”

    Chirilă: „Nu mai deosebeşti curvele de restul fetelor“


    „E plin de fete cu fake-uri de la Louis Vuitton/ E plin de fete, colagen şi
    silicon/ E plin de fete cu sufletul vândut la mall/ E plin de fete cu bancomat
    în dormitor”. Aşa sună refrenul celui mai nou single semnat Vama



    Spicuiri din presa Tudor-chirila-mediafax-foto


    Ce spune Tudor Chirilă despre naşterea acestui cântec? “A fost un moment
    de «revoltă» în gaşca noastră. Presupun că e foarte greu să fii puşti în
    România de azi, să te îndrăgosteşti de o fată şi, când ajungi la uşa ei, să te
    întrebe: «Ia să vedem, pe tine portofelul te face cu 10 cm mai înalt?». Sub
    aparenţa frumuseţii, există o mulţime de fete orientate doar spre materialism.
    Farmece personale au, altceva ce le mai trebuie? Şi se întâmplă aşa pentru că
    există o piaţă, există cumpărători, iar «domeniul» e în plină dezvoltare. Îmi
    pare rău de tinerii care văd în aceste fete mai mult decât sunt ele, de fapt”.


    Trupa Vama a gândit piesa ca pe o armă cu două tăişuri: “Făcând mişto de o
    anumită specie, o scoatem în evidenţă pe cealaltă, a fetelor serioase, care,
    chiar dacă sunt frumoase, vor altceva de la viaţă, nu VISA şi MasterCard Silver
    sau Gold”. Dar nu cumva există “pericolul” ca fiinţele luate peste picior în
    noul single să fie încântate că există cineva care le-a dedicat o melodie? “E
    posibil să se bucure, dar numai ele între ele. Imbecilitatea rezonează cu
    imbecilitatea. Ar fi o tragedie naţională dacă nu s-ar sesiza, de către restul
    lumii, nota ironică a piesei. Şi, de fapt, cred că şi cele despre care e vorba
    în cântec se vor prinde că nu le aducem un omagiu. Faptul că trebuie să alerge
    după o colaSimte Chirilă nostalgia idilelor “de pe vremea lui”? “Când eram noi
    studenţi, în România nu era atât rafinament al distracţiei. În Bucureşti erau
    vreo 10 cluburi mari şi late, plus discoteci, în care curvele erau bine puse
    deoparte. Acum nu mai deosebeşti curvele de restul fetelor, poţi să ai
    surprize.

    Ceea ce regret este poezia din vremea studenţiei mele. S-a dus poezia. La un
    moment dat, va deveni anacronic să iei o fată de mână. «Vrăjeala» cu vorbe
    frumoase nu mai ţine. Doar aia a foşnetului de bancnote”.

    Dar speranţa nu e pierdută. “Noi credem că mai există şi fetele simple ca un
    măr, despre care pomenim în piesă. Numai că, aşa cum spunem şi acolo, merele nu
    cresc între porci mistreţi. Dar merită să le cauţi”. Merită şi un următor single?
    “Mă gândesc la ceva în sensul ăsta”.

    Chirilă se mai gândeşte şi la normalitatea lumii “de afară”, în care goana
    după bani a mai pierdut din viteză. “Oamenii din alte ţări se reaşază vizavi de
    priorităţi. Încep să înţeleagă tot mai mulţi că trebuie să trăiască, apoi să
    facă bani. Am cunoscut un manager de club londonez de 2.000 de persoane, care a
    renunţat la profesia lui bănoasă pentru a se face instructor de kitesurfing.
    Fireşte că zborul cu zmeul nu-i aduce aceleaşi sume cu care era obişnuit, dar
    bucuria de a face ceva care-i place mult compensează minusurile din cont. Noi
    suntem în urmă şi la capitolul ăsta. Încă ne mai bucurăm la lucruri care ţin de
    material. Pe undeva e firesc, avem parte de ele doar de 20 de ani. Or să se
    schimbe lucrurile şi aici, dar, din păcate, noi vom fi prea bătrâni să ne mai
    bucurăm de asta”.

    Sursa

    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Mihai Joi 17 Sept - 8:10

    Prima pagina din Catavencu

    Spicuiri din presa 13377e418d6f96a576f69d36957576eb
    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Mihai Joi 24 Sept - 1:20

    BBC: Copiii de romi din Romania fura ca sa le duca parintilor bani de vile


    In toata Europa, mii de copii romi sunt fortati sa fure si sa cerseasca in strada. In fata acestui fenomen, politistii sunt neputinciosi. Ce fac parintii cu banii furati? Construiesc vile fabuloase.

    De exemplu, bancomatele din Madrid sunt o tinta predilecta pentrucriminalitatea stradala. BBC explica mecanismul furtisagurilor: in momentul in care o persoana scoate bani
    de la bancomat, cineva ii distrage atentia, ceea ce ii permite unui copil sa actioneze si sa ii smulga banii, pentru ca apoi sa fuga.

    Daniela, o fata roma de 13 ani, spune ca poate sa obtina in jur de 300 de euro, dupa un astfel de jaf. "Doar politistii ne prind. Ne iau banii pe care ii avem la noi. Apoi ne duc la centrul de zi si apoi centrul ne da drumul. Banii ii dau mamei mele ca sa putem sa ne intoarcem in Romania si sa ne construim o casa. Dar imi opresc si mie. Ii dau ei 150 si imi opresc si eu 150", marturiseste fata, jurnalistilor de la BBC, care ridica aceasta problema intr-un amplu reportaj.

    Politistii au mainile legate, pentru ca in Spania, copiii sub 14 ani nu detin raspundere legala pentru faptele lor. Politia madrilena spune ca 95% dintre copiii mai mici de 14 ani care fura sunt tigani din Romania.


    Discriminare si saracie

    BBC subliniaza si problemele tiganilor. Este vorba despre o problema veche pe care tara noastra nu a putut sa o gestioneze si care acum ii afecteaza pe toti europenii: discriminarea si saracia in care traieste acest grup etnic. De multe ori, romii fura si din cauza saraciei. Jurnalistii englezi amintesc si de faptul ca in urma cu putin timp, Madonna a fost huiduita la Bucuresti pentru ca a ridicat aceasta problema.

    De exemplu, in taberele din Madrid traiesc peste 1.000 de romi, iar conditiile de aici sunt ingrozitoare. Sobolanii misuna prin gunoaie, nu exista instalatii sanitare. In fiecare zi, copiii din tabere sunt trimisi in strada unde fura si cersesc, iar multi dintre ei sunt batuti cu brutalitate de catre parinti daca nu se intorc cu bani, relateaza BBC.

    Reporterii englezi amintesc si de evenimentele din Italia, unde problematica roma a suscitat controverse acerbe si unde acestia au fost tratati cu mult mai multa duritate de catreautoritati si de catre politicieni. Aici, multe tabere au fost chiar distruse si au fost luate masuri de deportare a romilor.

    In Milano, in anul 2007, la putin de la intrarea Romaniei in UE, politia a observat o crestere a jafurilor si a furturilor de portofele, savarsite de catre copiii romi. Politia italiana a pornit o investigatie majoracare a dezvaluit faptul cabande criminale folosesc copiii pentru a obtine profituri imense. "Intr-o singura luna, un copil castiga in jur de 12.000 de euro. Si, daca imultim aceasta suma cu 50 de copii, obtinem o suma astronomica", a povestit Francesco Messina, cel care a condus aceasta operatiune.


    Vile fabuloase

    Intr-adevar, astfel de crime sunt datorate saraciei, dar mai ingrijorator este faptul ca acesti copii de etnie roma sunt exploatati in retele de crima organizata.

    Spicuiri din presa 2843347889_eb0c3db509
    Brelantine, una dintre cele mai influente figuri printre interlopii din Craiova, a povestit ziaristilor de la BBC ca multe dintre vilele imense pe care le vedem conostruite in oras sunt facute cu bani obtinuti prin furturi savarsite in intreaga lume.
    Seful retelei criminale opereaza cu traficul de persoane, inclusiv copii care sunt pusi sa cerseasca si sa fure. Dar chiar si el admite ca totusi aceste activitati au ajuns prea departe si ca o sa le aduca repercusiuni grave.

    Sursa Foto: Flickr/ giulietta56

    "Furturile nu mai sunt demult o problema nationala. Se intampla la scara internationala. Copiii nostril trebuie sa mearga la scoala, pentru ca daca continua asa nimeni nu o sa ne vrea. Tara noastra nu o sa ne mai inteleaga, cei din vest or sa ne goneasca".
    BBC il citeaza si pe Liviu Tipurita, regizor care a fost timp de mai multi ani interesat de aceasta problema a traficului de copii. Acesta are aceleasi temeri. "Teama mea este ca fara un ajutor imediat, copiii de tigani pe care i-am intalnit in timpul calatoriilor mele vor creste si se vor transforma in criminali veritabili. Iar cercul vicios al abuzurilor nu va mai putea fi controlat", a declarat Tipurita. BBC publica si un fragment dintr-un film realizat de documentarist, in care acesta spune povestea unei fetite care fura si cerseste pentru mama ei care o bate daca nu vine cu bani.



    Publicat: 3 Septembrie 2009
    Autor: Iulia Sima
    Sursa
    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Mihai Vin 2 Oct - 15:31

    Arhiepiscopia Bucureştilor obligă preoţii să cumpere câte 120 de sticle cu vin






    " Vinul? Fiscalizat? Noi suntem o instituţie privată de utilitate publică"

    Spicuiri din presa 585854 sfatuiesc pe aceasta cale pe preacinstitii parinti sa incerce consumarea lui (a vinului acru si scump) combinat cu Coca-Cola, sau dupa ce consuma alt vin mai bun, in acele momente nemaicontand atat de mult calitatatea vinului.



    Ultima editare efectuata de catre Mihai in Vin 15 Ian - 16:13, editata de 1 ori
    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Mihai Sam 31 Oct - 1:03

    Va mai amintiti de Laika?
    zmotocel_
    zmotocel_


    Numarul mesajelor : 32
    Data de inscriere : 09/09/2009
    Varsta : 38
    Localizare : prisaceaua city

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de zmotocel_ Mier 4 Noi - 10:55

    Turnu Severin: La un pas de catastrofă
    Data: 3 nov 2009

    Trei tineri din comuna mehedinţeană Prunișor s-au aflat la un pas de producerea unei adevărate catastrofe. Aceștia au furat, aseară, cablurile care alimentau cu energie electrică sistemele de supraveghere, control și exploatare a liniilor ferate din gara Prunișor. Furtul a fost depistat exact cu 30 de minute înainte ca un tren rapid de persoane să ajungă în gară, fapt ce ar fi dus la deraierea garniturii.
    Spicuiri din presa Garaj
    zmotocel_
    zmotocel_


    Numarul mesajelor : 32
    Data de inscriere : 09/09/2009
    Varsta : 38
    Localizare : prisaceaua city

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de zmotocel_ Mier 4 Noi - 11:04

    Cele mai bune orase romanesti unde merita sa locuiesti

    Romania Libera [2/11/2009]
    Bucurestiul, Timisoara, Clujul si Constanta domina clasamentul celor mai "locuibile" orase cu peste 100.000 de locuitori din Romania. Iasiul, Sibiul, Brasovul si Oradea le urmeaza, la distanta destul de mare.
    La capatul celalalt al topului se gasesc Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Piatra Neamt, Botosani si Focsani, se arata intr-o analiza realizata de saptamanalul economic Capital.
    Ca urmare feritiva sa vizitati Severinu Spicuiri din presa 42286
    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Mihai Lun 9 Noi - 3:17

    Hehehe... Timisoara si Clujul sunt cu muuult peste Bucuresti.
    Mie-mi place Severinul ca e linistit. Poate si din cauza ca m-am saturat de viata agitata din Timisoara. 10 ani de trait acolo e de-ajuns. Very Happy
    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Mihai Lun 9 Noi - 23:37

    VIDEO Ce nu s-a vazut la televizor in ziua cand a cazut la vot cabinetul Croitoru

    Adriean Videanu (PDL) se intretine radios cu Adrian Nastase (PSD) si bat palma
    ca doi vechi prieteni. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu si Cristian
    David gasesc si ei timp sa discute ca intre doi fosti colegi de guvern
    si de partid. Ziua in care Guvernul Croitoru a picat la vot a insemnat
    si altceva decat discursuri si atacuri intre PDL si majoritatea formata
    din PSD, PNL si UDMR. Rivalii de la televizor par buni amici in culise.
    Au fost la votul de miercuri si personaje politice complet autiste. Tot
    vacarmul zilei a trecut pe langa un ministru PD-L, cufundat in lectura.
    Imperturbabil, Paleologu a citit si subliniat intr-o carte.


    ----------
    zmotocel_
    zmotocel_


    Numarul mesajelor : 32
    Data de inscriere : 09/09/2009
    Varsta : 38
    Localizare : prisaceaua city

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de zmotocel_ Vin 15 Ian - 10:34

    http://vremea.kappa.ro/mehedinti/prisaceaua.html vremea in prisaceaua -in direct si reluare
    Mihai
    Mihai
    Admin


    Numarul mesajelor : 774
    Data de inscriere : 14/08/2009
    Localizare : Severin

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Mihai Vin 15 Ian - 15:24

    Mie mi s-a acrit de cersetori. E adevarat ca sunt unii oameni amarati ce trebuie ajutati insa astia, de care scrie in articol, trebuie luati la suturi, in special puradeii tiganilor.
    In Timisoara s-a intamplat sa vad un puradel bagandu-se in fata mea sa-si cumpe shaorma. Cand a fost sa plateasca a bagat mana in buzunar si a scos ditamai teancul de bacnote din buzunar. Avea mai multi bani decat aveam eu de cheltuit pe-o luna.
    Aici, in Severin, pe strada Mare, nu se poate sa nu fi observat doi baieti in sacou, inalti, bine facuti, numai buni de pusi la jug. Ce fac ei? Cersesc. Le-am dat si eu...
    Odata, l-am vazut pe unul din ei in piata Mircea. Statea pe trotuar, fuma si bea cafea. Si eu ma gandeam: "Ia uite, cerseste zicand ca nu mai poate de foame si el fumeaza si bea cafea". Si de-atunci l-am ignorat ori de cate ori m-am intalnit cu el. Intamplarea a facut sa avem lucrari in zona fostului liceu Auto (acum e o facultate de nu stiu ce pe-acolo). I-am vazut jucand barbut cu altii. De cand am dat peste ei, nu au mai intins mana la mine cand m-au vazut pe strada.
    Oricum, astia castiga o gramada de bani.


    Cersetorul Biscoveanu a strâns cel putin 100 de milioane din mila publica

    Spicuiri din presa 116614_pic

    Un bucurestean a depus peste 10 milioane de lei la
    CEC in patru zile. Acelasi bucurestean are numai in unul dintre
    conturile deschise la aceeasi banca peste 100 milioane de lei (10 la
    suta dobânda pe an). Sunt lei vechi, dar daca tinem cont ca
    bucuresteanul are 86 de ani batuti pe muchie, este clar ca lumina zilei
    ca a apucat campania promotionala a anilor ’80, campanie care te
    informa ca “azi la CEC un leu depui, måine el va face pui”. Si ce-i cu
    toate astea?, ar putea sa intrebe cineva. Este. Pentru ca
    bucuresteanul, Alexandru Biscoveanu pe numele lui, nu e tocmai un om
    peste care sa dai in orice zi. Sau, mai corect spus, poti sa dai de el
    in fiecare zi daca ai drum la statia de metrou Unirii I. De ani de zile
    sta pe treptele de la intrare cu måna intinsa. Daca nu ii pui un banut
    in palma, nu-i bai. Trec mii de oameni pe-acolo. Dar e o adevarata
    problema sa te interesezi de viata lui.

    “Ne chinuim de nici nu
    mai stiu cata vreme sa aflam cine este. Pana azi n-am avut cum”, isi
    incepe story-ul comisarul Ion Stanescu, de la Politia Metrou. “Batranul
    vine aici de multa vreme, sunt eu aici de trei ani... Ba vine, ba
    dispare... Am inteles ca a mai fost prin spital. Dar cand dispare, stim
    cu totii ca e doar pentru o vreme. Cel mult, daca nu e aici, pe
    treptele de la Unirii I, se duce in fata magazinului Unirea. Exista
    legea care zice ca cersetorii pot fi sanctionati. In anumite conditii,
    evident. Dar e greu sa aplici legea si in cazul lui. Nici nu te poti
    apropia de el, ca pe cei mai multi dintre noi ne cunoaste, iar el deja
    incepe sa tipe si sa ne acuze. De cele mai multe ori lumea ii sare in
    aparare si ne cearta ca ne luam de un om batran si lipsit de aparare
    caruia statul oricum nu e in stare sa-i poarte de grija. Parca uneori
    iti vine sa le dai si lor dreptate, dar legea e lege si trebuie
    respectata. Numai ca, de cate ori l-am luat, batranul nu avea nici un
    fel de acte la el. Or, fara acte, ce sa-i faci? Am trimis si baieti in
    civil sa vada unde pleaca de aici, poate aflam unde sta si cine este.
    Cred ca sta pe undeva pe la Piata Progresul, ca de fiecare data pleaca
    de-aici cu metroul, se opreste la Brancoveanu, apoi ia autobuzul spre
    Piata Progresul. De cate ori i-am trimis pe cineva pe urme, mosul s-a
    oprit si a-nceput sa cerseasca acolo. Azi (ieri – n.n.), pe la ora
    8.00, situatia s-a schimbat radical.”

    Mila de milioane
    Spirit de aventura, dorinte neimplinite, spirit hraparet si lacomie? Altceva
    sau toate astea la un loc l-au transformat pe Alexandru Biscoveanu
    intr-un cersetor. Greu de spus. Ce stie comisarul Stanescu de la
    Politia Metrou – statia Unirii I este faptul ca pe 2 iunie batrånul a
    venit, ca de obicei la cersit. Dar de aceasta data “a facut o
    greseala”. Avea la el patru documente fiscale care atestau ca in
    ultimele zile a facut depuneri regulate la CEC. Pe 26 iunie 2008 -
    2.500.000 de lei vechi. Pe 27 iunie - 2.800.000. Sambata si duminica -
    pauza. Dar luni, pe 30 iunie, Biscoveanu “a recuperat”: a depus
    5.500.000 de lei. Pe 1 iulie a urmat o noua transa, in valoare de
    3.500.000. El spune ca a castigat toti acesti bani din cersit. Poate ca
    nici nu exagereaza. Varsta – asa cum spuneam, are 86 de ani-, dar mai
    ales faptul ca are permanent la vedere o “punga” medicala, racordata la
    o sonda din cauciuc, sonda care, la randul ei, duce spre o operatie “de
    rinichi, de fiere sau asa ceva”, adauga comisarul Stanescu.

    Asa tata, asa fiu
    Odata stabilita identitatea cersetorului milionar, pentru politisti lucrurile
    devin ceva mai simple. Descopera ca acesta locuieste, nu la Piata
    Progresul, cum i-a lasat batranul sa creada (razandu-si, probabil,
    ghidus, in barba), ci tocmai in cartierul Ferentari. Ba chiar are si
    familie. Cel putin un fiu si o nora. Cum aude ca tatal lui e la
    Politie, fiul vine intr-un suflet.”Nu-l trimit eu, dom’le, la cersit.
    Stiti si dumneavoastra ca zilnic vine si pleaca singur. Dar nu am ce
    sa-i fac. Am incercat sa il tin incuiat in casa, dar nu merge. A fost
    internat de mai multe ori la Spitalul 9, cu schizofrenie...”. “Ba, il
    intrerupe batranul, adresandu-se politistilor, sa-mi luati voi pensia
    de la blocuri, ca eu nici pensie nu am si atunci nu mai am de ce sa
    cersesc”... Intr-un final, fiul, furios nevoie mare ca e si presa de
    fata, motiv pentru care isi expune cunostintele vaste in materie
    religioasa si de anatomie umana, isi asuma obligatia de a-si ingriji
    tatal cum se cuvine, desi “nu am ce sa-i fac” si il ia acasa.

    Meserie periculoasa
    Interesant
    batran si ar merita o discutie pe indelete. Macar pentru a afla ce
    nazuinte a avut, ce vise de tinerete si de ce acum, cand practic e cu
    un picior in groapa, continua sa adune comori pe lumea asta si pentru
    el insusi, nu cum ar face cei mai multi, pentru copii sau pentru
    nepoti. Greu de ajuns pe straduta neasfaltata din cartierul Ferentari,
    unde locuieste familia Biscoveanu. Nici macar taximetristii care “au
    baza’ in zona nu sunt foarte siguri cum se ajunge acolo. Mirarea e si
    mai mare cand afli ca nici oamenii care locuiesc chiar pe acea strada
    nu sunt foarte siguri de numele ei. Dar casele de aici iti spun clar ca
    nu mai e foarte mult pana cand renumele Ferentarilor ar putea sa se
    schimbe. Curate, ingrijite, cu multi pomi in curte, cu gaini care
    cotcodacesc din spatele gardurilor... Cam singurele semne de viata, de
    altfel. Noroc ca la un moment dat trece totusi un om de-al locului.
    Vorbeste cu teama parca. Stie el ceva despre un vecin care cerseste de
    mai multi ani si care locuieste “la poarta de colo, dar asta nu e
    singura casa care o are. Tot din cersit si-a mai cumparat altele doua.
    Dar nu stiu ce face cu ele”. Se indeparteaza grabit, luåndu-si ramas
    bun, in fuga. Pe strada tocmai a aparut o Dacia rosie incarcata cu
    tabla galvanizata. Ar putea fi un viitor acoperis, sau, de ce nu?, ca
    tot se poarta pe aceasta strada, un viitor gard. Unul dintre barbatii
    care coboara din masina este Biscoveanu junior. O mana de barbat, dupa
    fizic. Dar aprig rau si iute la manie. Cum aude ca iar se intereseaza
    presa de tatal lui, , la propriu, sare la beregata. Cu greu se lasa
    convins ca nimeni nu le vrea raul, nici lui, nici tatalui sau. Dar
    stransoarea mainii lasa dureri pentru multa vreme. Tudor Biscoveanu,
    caci astfel se numeste fiul, n-are timp sa bage in seama astfel de
    amanunte. E mult mai preocupat sa apuce o ranga din curte. E tocmai
    buna pentru a sparge camera unui operator de televiziune care a facut
    aceeasi “greseala” ca si reporterul de la “Gardianul”: a incercat sa-si
    faca o documentare la fata locului.

    In loc de epilog
    Noroc cu nora batranului cersetor milionar, care a apucat sa spuna ca a putut
    sa-i domoleasca furia doar cu sedative si vor trece cateva ore pana
    cand Alexandru Biscoveanu va fi apt de vorba. Ce va face el cu toti
    banii si cu casele, nu stie. Stie doar ca deocamdata se chinuie cu
    toate toanele si analizele medicale si alte alea pe care trebuie sa i
    le faca socrului. Cat despre sot...

    Talida Covaci


    Ultima editare efectuata de catre Mihai in Mar 26 Ian - 5:02, editata de 1 ori
    Elf
    Elf


    Numarul mesajelor : 112
    Data de inscriere : 22/08/2009

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Elf Vin 15 Ian - 19:27

    mi-ai amintit de o anume babuta. prin 2001 lucram la o benzinarie. langa benzinarie statea o babuta si cersea si seara venea si schimba maruntul la noi. maruntisul ala depasea cu mult castigul meu pe o zi. fiul ei conducea un mercedes. Very Happy
    Babatz
    Babatz


    Numarul mesajelor : 2
    Data de inscriere : 25/01/2010
    Varsta : 32
    Localizare : Dr.Tr.Severin

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Babatz Mar 26 Ian - 3:53

    Spicuiri din presa Lol Si nu ti'ai dat demisia?Te mutai cu baba!
    Silver
    Silver


    Numarul mesajelor : 201
    Data de inscriere : 27/08/2009

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Silver Vin 29 Ian - 4:07

    cred ca n-avea bani nici sa-si cumpere haine la mana a III-a, sa para credibil rade
    Elf
    Elf


    Numarul mesajelor : 112
    Data de inscriere : 22/08/2009

    Spicuiri din presa Empty Re: Spicuiri din presa

    Mesaj Scris de Elf Sam 30 Ian - 15:03

    Babatz a scris:Spicuiri din presa Lol Si nu ti'ai dat demisia?Te mutai cu baba!
    buna idee! da
    trebuia sa ma fi insurat cu ea pentru mostenire ca oricum nu mai avea multe zile. chicotit

    Zilele astea, cat am fost plecat, am avut un drum prin capitala si pot sa spun ca cersetorii astia au si coregrafie. In metrou au intrat doi puradei de tigan, dintre care unu cu catel tare dragut in brate. S-au asezat in genunchi, au spus spus "Tatal nostru" iar dupa ce au terminat au facut ocol vagonului cu mana intinsa. Au dat bani doar niste oameni ce pareau a fi de la tara, probabil niste necunoscatori ai fenomenului cersetoriei. La fel ca mine, orasenii pareau a fi imuni la asa ceva. Probabil ii cunosteau si se plictisisera de ei.
    Ceea ce m-a fraptat a fost faptul ca, dupa ce au luat banii, s-au asezat langa usa, probabil pentru a trece in celalat vagon la statia urmatoare si, asteptand ei numai ce il vad pe unu din ei facand niste scheme demne de Bruce Lee si aplicandu-i niste lovituri lu ala cu catelu in brate (in joaca). O babutza care tocmai le daduse bani, l-a tras pe ala de maneca si i-a spus ca nu e frumos. "Hahaha... si-a gasit sa educe babuinul. probabil regreta ca i-a dat banii." -mi-am zis.

    Se deduce ca puradeii n-aveau nicio treaba cu rugaciunea. aia era poezie de cersit pentru ei. Si ma gandeam ca peste vreo 15 ani s-ar putea ca ala sa-mi dea in cap pe la vreun colt de strada.
    Neutral


    Nu uitati, aici se duca banii vostri!